2011. augusztus 27., szombat

hétvége

Szombat reggel van (na jó, fél egy, de még elég álmos a koli, a szobatársam nem rég kelt fel és még pizsamában csoszog ide-oda. Érdekes, hogy már egy hete itt vagyok. Néha sokkal többnek tűnik, máskor meg olyan, mintha csak tegnap jöttem volna.
Szóval a sport nap csütörtökön: vicces volt, mindenféle ökörséget csináltunk a parton. Amiről kiderült, hogy nem az a strand, az csak egy park, ami épp a tenger mellé került. :) Volt szumó verseny olyan levegővel töltött nagy ruhákban, valami idióta játék, ahol tépőzáras pólót húztunk, meg kaptunk egy tépőzáras pajzsot, meg egy tépőzáras ütőt, meg egy tépőzáras labdát, és az volt a cél, hogy a labdát az ellenfél térfelén kijelölt négyzetbe juttassuk Az egyetlen szabály az volt, hogy ha nálad a labda, akkor nem mozdulhatsz. És egyébként lehetett testtel szerelni, pajzzsal leszedni, ütni, hadonászni az ütővel, dobni... :) A vicces az volt, hogy tulajdonképpen mindenhol hozzád tapadt a labda, és mikor a hátadra tapadt labdát valaki egy szivacsos baseball ütővel tépi le rólad, az azért élmény. Meg volt olyan feladat is, hogy a csapatnak minél kevesebb lábbal kellett átjutni egy megadott távon. mi húszan voltunk, és végül asszem összesen 8 lábbal sikerült megnyernünk a versenyt :D Hogy ki kin hogy lógott, meg ki hogyan talicskázta át a másikat, azt már nem tudnám megmondani. :D Meg még egy csomó ilyen feladat.
Aztán este tutor-vacsi volt, vagyis a tutorunk főzött az egész csapatnak, valami szalonnás-gombás-húsos tésztát.
Pénteken aztán vééégre történt valami a suliban is: megkaptuk az első kis házinkat. Négy embernek kell együtt dolgoznia, és jövő péntekre kell beadni egy dán építési szokásokról szóló kis tanulmányt. Minden csapatnak választani kellett a megadott öt dán társasház közül egyet, és az alapján kell megoldani a feladatot. én végül a szerkezeti részt vállaltam el a csapatomban. Ami csak azért érdekes, mert otthon pont a statikával-szilárdságtannal van a legtöbb gondom, de úgy tűnt, a többieknek még annyira sincs lövésük hozzá. Majd előveszem a tartószerkezetek modellezése tárgyban elsajátított tudásomat (haha) és alkotok valamit. Meg rajzolok egy átszellőztetett téglaburkolatos falat, esetleg megspékelem egy olyan hőátadási görbével vagy mi az, és mindenki boldog lesz, hogy mennyire figyelnek a dánok a hőszigetelésre, és ezt a mi csoportunk milyen ügyesen észrevette.
Amúgy a csoportunk megér egy misét: szerencsére ez most csak egy hétre egy random módon beosztott csoport, utána új csoportokat osztanak, egész félévre. De azt már a tanárunk osztja be, aki úgy vizslat mindenkit, mint egy pszichológus, meg teszteket töltet ki, interjúzik velünk, hogy megismerjen, és megfelelő csoportokat tudjon összetenni. Mert itt mindenki azt hangsúlyozza, hogy a személyes kompetenciák legalább olyan fontosak, mint a hagyományos tudás. Vagyis pl az, hogy te vezető típus vagy-e, vagy mediátor, vagy elnyomod a többieket, vagy épp nem tudod prezentálni a gondolataidat, vagy hamar megalkuszol, stb stb.
Na szóval a csapatunk: egy szóban el lehet mondani: OLA Ola egy csaj, és most nem jut eszembe honnan jött. Valami Lettország vagy hasonló... Na és a csaj annyira önmaga körül forog, hogy senki nem tud mellette érvényesülni. Na most aki ismer, az tudja, hogy azért engem sem könnyű az asztal alá beszélni...De ő megteszi gond nélkül. Basszus, hiába javasolnék valamit, hogy akkor beszéljük meg, vagy döntsük el, általában a "What if we..." és a "Why don't we...." részig jutok, és már belém is van fojtva a szó. Kyle a csoport másik tagja ausztrál, és mivel nekei anyanyelve az angol, ő még néha tud valamit mondani, mert megfelelően gyors és tömör. Meg egyébként is, Ola őt bírja. De szegény Maxim, aki egy francia srác, és elég gyengén beszél angolul (inkább félénk) tényleg meg sem szólal... Pedig jó ötletei vannak (volt, hogy mi ketten dolgoztunk együtt pár órát egy kisebb feladaton), csak meg kell várni, amíg kifejezi magát, gyűjt egy kis bárotságot, hogy elmondja mit gondol. Szóval az első feladatot mi négyen csináljuk meg. Együtt, de van négy altéma, és mindenki felelős az egyikért. Ola rásózta Maximra a legnehezebbet, ő meg mire ellent mondott volna, már túl voltunk a dolgon. A csaj kiosztotta magára a legjobb témát (építészet és lakásbeosztás: erről lehet látványos ábrákat rajzolni, hogy nappal hogy működik a lakás, meg éjjel, meg nézd, a konyha mellett van a spájz, mert az mekkora királyság, hogy nem kell a tíz tojást átvinned a nappalin, hogy csinálj egy rántottát, meg ilyenek), én meg lemondóan elvállaltam a statikai-épszerkes dolgot. Holnap majd kiötlök valamit hozzá. Annyira talán nem lesz nehéz. Most azonban megyek, mert középkor fesztivál van, és meg akarom nézni a középkori esküvőt a felvonulással. :D majd este még írok, hogy mi volt még tegnap este (röviden:buli ) :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése